Csibemájjal töltött szűz




Hozzávalók:

- 20 dkg csibemáj,
- 2 ek. libazsír, vagy 4 ek. olaj,
- 60 dkg szűzpecsenye,
- só,
- 1 késhegynyi őrölt feketebors.

Lehetőleg már az előző napon megsütöm a csibemájat. Amikor kihűlt, hűtőbe teszem.

A szűzpecsenyét lehártyázom, a keskeny végét levágom, majd egy fakanállal hosszában átszúrom a közepét. A mutatóujjammal a töltőnyílást mindkét oldaláról kitágítom. Beledugom a kb. kisujj vastagságú, hasábra felvágott, sült csibemájat. A töltőnyílás két végét fogvájóval vagy hústűvel összetűzöm. Sóval, borssal meghintem.

Kevés forró libazsírban/olajban a töltött ,,húsrudak" minden oldalát gyorsan pirosra sütöm,
majd egy kis vizet öntök alá, és lefedve sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.

Tálalás előtt kiszedem a fogvájókat. A sültet kissé ferdén egyenletes vastagságúra felszeletelem. Friss lecsóval, rácsos burgonyával körítem, és salátával tálalom.