Eperkrémleves



Hozzávalók:

-  50 dkg eper
-  2 dl főzőtejszín
-  1 db citrom
-  1 dl édes eperlikőr, vagy 0,5 dl
   eperszörp sűrítmény
-  1 csomag vaníliás cukor
-  1 ujjnyi fahéj, 4-5 db szegfűszeg
-  1 tasak vaníliás pudingpor (hidegen
    kikeverhető)
-  7 dl víz
-  tálaláshoz habtejszín spray 
-  néhány mentalevél díszítéshez


Az epret alapos mosás után 4 szem kivételével csumázzuk le és  aprítsuk fel. Négy szemet vágjunk négybe és locsoljuk le az édes likőrrel, majd tegyük hűtőbe.

5 dl vizet a felaprított eperrel, fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliás cukorral és egy kis citrommal ízesítve forraljuk fel, majd főzzük 10-15 percet és hagyjuk kihűlni. Passzírozzuk át. 2 dl főzőtejszínben egy evőkanál pudingport keverjünk el. Ezt aztán apránként a langyos eper leveshez kevergetjük. Ha sűrűnek találjuk langyos vízzel hígítsuk. Ha túl édes lenne egy kis citrommal savanyítsuk.

Levescsészében, vagy francia csészében tálaljuk. A csésze aljára kerül egy kanál likőrös darabos eper, erre merjük az eperlevest és nyomjunk rá a habtejszínt.