Fácánmellfilé lencsepürével



Hozzávalók:

- 4 fácánmell filé,
- 40 dkg lencse,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 15 dkg szeletelt füstölt bacon szalonna,
- 4-5 dkg vaj,
- 1 dl tejföl,
- 3 evőkanál olaj,
- 6 dkg vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2 babérlevél,
- fél citrom,
- 1 mk. fűszerpaprika,
- só, bors.

Előző este hideg vízben átmossuk és egy éjszaka áztatjuk a lencsét.

Másnap sós vízben babérlevéllel feltesszük főni a lencsét. Puhára főzzük és szitán áttörjük.

A melleket megmossuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük. Füstölt szalonna csíkokkal gazdagon megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk és egy jó órát hidegen tartjuk.
Lisztben megforgatjuk és olajon mindkét oldalát elősütjük, de nem pirítjuk. Betekerjük baconszalonna csíkokkal és sütőzacskóba tesszük. Sütőben 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük.

Apróra vágjuk a hagymát a vajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával hozzáadjuk a préselt fokhagymát és belekeverjük a lencsepürét. Elkeverjük a tejföllel és jól kiforraljuk.

Tálaláskor a tányér közepére teszünk egy adag pürét ráfacsarunk pár csepp friss citromot, mellé fektetjük a felszelt filé szeleteket.
A sütésből visszamaradt szafttal átvonjuk. Lepirított bacon csíkkal és fél karika citrommal díszítjük a pürét.