Főtt marhából főtt étel



Hozzávalók:

- 70 dkg főtt marhahús (felsál, lábszár, fartő, ...),
- 30 dkg zeller,
- 10 dkg sárgarépa,
- 10 dkg cukkini,
- 10 dkg vöröshagyma,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 5 dkg kolozsvári szalonna,
- 1 dl száraz fehérbor,
- 2 kk. mustár,
- 1 kk. barna cukor,
- 3 ek. ecetes torma,
- 2 dl tejföl,
- 1 mk. curry,
- 1 csomó petrezselyem,
- só, bors.

Ezt az ételt értelemszerűen akkor érdemes készíteni, ha nagyobb adag marhahús leves készül, mert a benne főtt marhahúst használjuk itt fel.

A főtt húst nagyobb szeletekre vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A füstölt szalonnát felkockázzuk és lepirítjuk, amíg zsírját kiadja. A pörcöt kivesszük és félretesszük. A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk és a zsírban üvegesre pirítjuk. A hagymát felkarikázva a zsírba dobjuk és és megfonnyasztjuk. A zellert lereszelve, a sárgarépát és a cukkinit kis kockára vágva adjuk a hagymás zsírhoz. Sózzuk, borsozzuk és lefedve pároljuk. 15 perc után hozzáöntjük a bort és a fedőt levéve zsírjára pirítjuk.

Ezután a tejfölben elkeverjük a tormát a cukrot és a mustárt.

A húst hozzáadjuk a zöldségekhez, megszórjuk a curry porral, átkeverjük, majd hozzákeverjük a tejfölös dresszinget. Rászórjuk az aprított petrezselymet és összeforraljuk. (nem kevergetjük, csak időnként megrázzuk az edényt!)

Eredményként egy rövid levű mártásos húst kell kapnunk.
Tejes-vajas burgonyapürét terítünk a tányérra. Erre halmozzuk a mártásos húst és a pörccel díszítjük.