Frankfurtias leves



Hozzávalók:

-  30 dkg kelkáposzta (egy nagy fej)
-  2 db közepes burgonya
-  1 szál karikázott sárgarépa
-  3 gerezd fokhagyma
-  1 fej vöröshagyma
-  2 ek. olaj
-  2 ek. liszt
-  2 pár füstölt sertés virsli
-  2 dl tejföl
-  2 dl olaszrizling
-  2 liter zöldségleves alaplé
-  2 tk. Piros Arany
-  1 mk. őrölt köménymag
-  1 mk. töröttbors
-  só

A 2 liter zöldséges alaplevet feltesszük főni. A kelkáposztát leveire szedjük, a torzsát eldobjuk. A levelekből a négy legnagyobbat egészben, a többit felcsíkozva és a levesbe dobjuk. A burgonya kockákat és a sárgarépa karikákat  is a levesbe tesszük. Végül a fej hagymát jól megmossuk és egészben szintén a levesbe kerül. Kissé sózzuk, rendesen borsozzuk, beletesszük a Piros Aranyat a fokhagymákat szétnyomva, végül a köményt és rá a fedőt.
Kb. 20 perc múlva kezd puhulni. Ekkor szedőkanállal az egészben hagyott leveleket óvatosan kihalásszuk (nehogy elszakadjanak) és kissé hagyjuk hűlni.
Amíg hűlnek a levelek, elkészítjük a rántást zsemlebarnára.
A kész rántást gyorsan felengedjük 2 dl borral, majd a tejfölt hozzáadva csomómentesre keverjük. Ha kész a még forró levesbe elkeverjük és levest visszatesszük kiforralni.
Ezután a virslik műbelét lehúzzuk és félbe vágjuk. A fél virsliket a egy-egy káposztalevélbe tekerjük, úgy mint a töltött káposztánál, vagyis a végét visszadugjuk a hengerbe, így nem nyílik szét. A négy " tölteléket" kanállal visszatesszük a fővő levesbe. Kb. 10 perc múlva kész a levesünk.
Ha kell még utána ízesítünk.

Tálaláskor minden tányérra kerül egy "töltelék" és erre merjük a levest.
Tejföl pamaccsal díszítjük.