Gombás nyúl



Hozzávalók:

- 4 konyhakész nyúllapocka (kb. 80 dkg),
- 15 dkg füstölt szalonna császárszalonna,
- 3 vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 10 dkg vaj,
- 2 evőkanál liszt,
- 15 dkg paradicsompüré,
- 4 dl vadalaplé, vagy húsalaplé,
- 2 dl száraz furmint,
- 1 szál sárgarépa,
- 2 ág zellerzöld,
- 30 dkg vegyes erdei gomba,
- 1 csapott ek. só, 1 mk. őrölt bors.

A nyúllapockát megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony hártyáját lefejtjük.

A szalonnát kis kockára vágjuk, a hagymákat finomra vágjuk. Mindezt egy nagy lábasban a hússal együtt fölolvasztott vajon kevergetve megpirítjuk.

Liszttel meghintjük, a paradicsompürét hozzáadjuk, és további 2-3 percig tovább pirítjuk. Az alaplével és a borral felöntjük, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet és zeller zöldet, végül a kisebb cikkekre (de nem túl apróra!) vágott gombát.

Ha felforrt, a hozzáadott hússal kis lángon fedő alatt kb. másfél óra alatt puhára pároljuk.

Főtt makaróni illik hozzá.
Kínálhatjuk felkockázott petrezselymes burgonyagombóccal, vagy zsemlegombóccal is.