Gombás sertéskaraj





Hozzávalók:

-  0,8 kg rövidkaraj,
-  15 dkg vöröshagyma,
-  25 dkg gomba,
-  10 dkg füstölt kockázott füstölt szalonna,
-  3 tojás,
-  6 dkg vaj,
-  1 mk. morzsolt majoranna,
-  só, bors, olaj, alufólia.

A megtisztított, apróra vágott gombát vajban addig pároljuk, míg saját levét el nem fővi. A tűzről levéve ízesítjük sóval, törött borssal, majorannával.
Keverünk bele 2 reszelt vagy apróra vágott kemény tojást és végül egy nyers tojást.
A rövidkarajt hosszában a szélről bavágva, a közepe felé haladva - teljes hosszában - 1-2 cm szélességben kezdjük lappá nyitni. A húst kiterítjük és megsózzuk a gombás tojás masszával 3/4 részig megkenjük, majd felgöngyöljük. Kívül is megsózzuk, beolajozott fóliára fektetjük, a fólia széleit ráhajtjuk, a sütőben sütő rácson vagy tepsiben kb. másfél óra hosszat sütjük.

Ezután a fóliát széthajtjuk, a húst pihentetjük kicsit, majd fölszeleteljük.

Ropogósra sűlt burgonyával, salátával, vagy párolt vajas zöldséggel tálaljuk.