Hozzávalók:
- 0,8 kg rövidkaraj,
- 15 dkg vöröshagyma,
- 25 dkg gomba,
- 10 dkg füstölt kockázott füstölt szalonna,
- 3 tojás,
- 6 dkg vaj,
- 1 mk. morzsolt majoranna,
- só, bors, olaj, alufólia.
A megtisztított, apróra vágott gombát vajban addig pároljuk, míg saját levét el nem fővi. A tűzről levéve ízesítjük sóval, törött borssal, majorannával.
Keverünk bele 2 reszelt vagy apróra vágott kemény tojást és végül egy nyers tojást.
A rövidkarajt hosszában a szélről bavágva, a közepe felé haladva - teljes hosszában - 1-2 cm szélességben kezdjük lappá nyitni. A húst kiterítjük és megsózzuk a gombás tojás masszával 3/4 részig megkenjük, majd felgöngyöljük. Kívül is megsózzuk, beolajozott fóliára fektetjük, a fólia széleit ráhajtjuk, a sütőben sütő rácson vagy tepsiben kb. másfél óra hosszat sütjük.
Ezután a fóliát széthajtjuk, a húst pihentetjük kicsit, majd fölszeleteljük.
Ropogósra sűlt burgonyával, salátával, vagy párolt vajas zöldséggel tálaljuk.