Gombával töltött borda



Hozzávalók:

- 60 dkg sertéskaraj,
- 26 dkg gomba,
- 2 dkg vaj,
- 1/2 fej vöröshagyma,
- 2 dkg só,
- 1 késhegynyi őrölt feketebors.
- 1 csomó petrzselyemzöld
- 2 tojás,
- 8 dkg zsiradék.

A sertéskarajt négy szeletbe vágom.
A bordákat oldalt éles késsel felszúrom,
és a közepükbe üreget vágok.
A húst ezután húsverő kalapáccsal ellapítom.

Vajban aranysárgára pirítom a finomra vágott vörösh agymát, hozzáadom a megtisztított, megmosott és felszeletelt gombát, megsózom, megborsozom, apróra vágott petrezselyemzöldet és két egész tojást keverek bele. Tűzön addig hevítem, amíg meg nem kocsonyásodik.

A tölteléket elosztom a négy bordába, majd fogvájóval összetűzöm őket. Megsózom, lisztbe mártom, és forró zsírban mindkét oldalán pirosra sütöm. Előmelegített tálon párolt rizzsel vagy burgonyával tálalom.