Hozzávalók:
- 4 szelet
sertéscomb,
- 5 dkg vöröshagyma,
- 10 dkg gomba,
- 20 dkg darált sertéshús,
- 1 tojás,
- só, törött bors, pirospaprika,
- zsíradék a sütéshez,
- 1 mokkáskanál liszt,
- 2 dl tejföl.
A hússzeleteket húsverővel gyengén kiverem.
A finomra vágott vöröshagyma felét a megtisztított, felszeletelt gombával megpirítom, és ha kihűlt, a darált hússal, a tojással, valamint a fűszerekkel összedolgozom.
A kiterített húsokra egyenletesen felkenem a masszát, a húst szorosan összegöngyölöm, és fogvájóval (vagy hústűvel) összetűzöm. Forró zsírban megsütöm.
A serpenyőben visszamaradt zsírban a maradék hagymát üvegesre sütöm, megszórom liszttel, pirospaprikával, törött borssal, és 1 dl vízzel elkevert tejföllel felengedem. Felforralom, és szitán átszűröm.
Ebbe a mártásba visszateszem a töltött húsokat, és puhára párolom. Felszeletelve tört burgonya körettel tálalom.
- 5 dkg vöröshagyma,
- 10 dkg gomba,
- 20 dkg darált sertéshús,
- 1 tojás,
- só, törött bors, pirospaprika,
- zsíradék a sütéshez,
- 1 mokkáskanál liszt,
- 2 dl tejföl.
A hússzeleteket húsverővel gyengén kiverem.
A finomra vágott vöröshagyma felét a megtisztított, felszeletelt gombával megpirítom, és ha kihűlt, a darált hússal, a tojással, valamint a fűszerekkel összedolgozom.
A kiterített húsokra egyenletesen felkenem a masszát, a húst szorosan összegöngyölöm, és fogvájóval (vagy hústűvel) összetűzöm. Forró zsírban megsütöm.
A serpenyőben visszamaradt zsírban a maradék hagymát üvegesre sütöm, megszórom liszttel, pirospaprikával, törött borssal, és 1 dl vízzel elkevert tejföllel felengedem. Felforralom, és szitán átszűröm.
Ebbe a mártásba visszateszem a töltött húsokat, és puhára párolom. Felszeletelve tört burgonya körettel tálalom.