Gulyásleves



Hozzávalók:

- 30 dkg marhahús,
- 3 dkg zsír,
- 2 ek. olaj,
- 15 dkg leveszöldség,
- 2 zöldpaprika felkockázva,
- 1 hámozott, magozott
   paradicsom felkockázva,
- 50 dkg burgonya,
- 1 csövespaprika (lehet csípős),
- 1 mk. őrölt kömény,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 ek. őrölt édes-nemes paprika,
- egy kis babérlevél,
- 1 kk. Piros Arany,
- só.

Pörköltnek való húst vegyünk hozzá, legjobb a pacsni. Ezt 2x3 cm-es hasábokra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát zsiradékban fedő alatt üvegesre pirítjuk, beletesszük az őrölt paprikát és hozzáadjuk a húst.
Megsózzuk és 1 liter langyos vízzel felengedjük. Nem túl nagy lángon lefedve pároljuk.
Ha a hús már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát a hasábra hasított leveszöldséget, a csövespaprikát, a köményt, a babérlevelet, a zöldpaprikát, paradicsomot és a Piros Aranyat.

Lassú tűzön készre főzzük.

Egy igazi "híg" levest kapunk, ami könnyű és finom magyaros ételspecialitás.