- 1 liter szűrt halászlé,
- 30 dkg pontypatkóról lehúzott szálkamentes halhús,
- 3 tojás,
- búzadara amennyit felvesz, hogy tejföl sűrűségű legyen,
- 1 ek. aprított petrezselyem,
- só, bors
A tojásokat elhabarjuk és adagonként belekeverjük a búzadarát csipet sóval, borssal és 1/2 ek. finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük,
majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A halhúst három-kékeses mixerbe, vagy botmixerrel pépessé mixeljük.
A szűrt hallevet feltesszük melegedni.
A halpürét alaposan elkeverjük a már sűrűbb búzadarával, együtt állni hagyjuk egy jó félórát.
A lobogva forró hallébe evőkanállal szaggatjuk, mint a grízgaluskát.
Ha mindet beleszaggattuk csendesebbre állítjuk a lángot és miután az összes galuska feljött a lé tetejére
lezárjuk a tüzet. Lefedve 15 percig állni hagyjuk.
A kitálalt levesbe szedjük a gombócokat és kevés petrezselyemmel meghintjük.