Hallecsó

Hozzávalók:
1,5 evőkanál zsír,
4 fej hagyma,
4 db TV zöldpaprika,
3 db paradicsom,
1 db hegyes zöldpaprika,
1 db csöves, erős fűszerpaprika,
1 ek. Piros Arany,
½ citrom,
0,5 l hal alaplé,
1 kg hal ponty-, vagy harcsa filé, de lehet busa is csak akkor három - egyébként egy gerezd préselt fokhagymával is kínáljuk meg,
só, bors.


A hal filét felkockázzuk, nem túl kicsire. Így kevésbé törik, mint ha szeletre vágnánk. Lesózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk citromlével. Átkeverjük és felhasználásig hidegen tartjuk.
Mély 5 literes lábosban, vagy kis bográcsban (6 literes) a zsiradékot felolvasztjuk.
A hagymát felkarikázzuk a TV paprikát kimagozzuk és felkarikázzuk, majd állandó keverés mellett megdinszteljük.
Mikor félig kész, a felkockázott kimagozott és meghámozott paradicsomot és a feldarabolt hegyes zöldpaprikát (az erét és magját előzőleg vegyük ki), a tört fokhagymát és a Piros Aranyat hozzáadjuk.
Ha az egész megpuhult és szinte mártássá szétfőtt hozzáadjuk a halat és a csöves paprikát - annyi időre ki milyen csípősre szeretné a végén fogyasztani.
10 perc alatt a hal megfő. Utána ízesítjük.
Főtt burgonyával, vagy csupán kenyérrel tálaljuk.