Harcsafilé morzsabundában


Hozzávalók:

- 80 dkg halfilé,
- 1 gerezd fokhagyma préselve,
- 2,5 dl tej,
- 2 ek. liszt,
- 7 dkg zsemlemorzsa,
- 1 citrom,
- 1 kk. Piros Arany,
- 1 csomó petrezselyemzöld apróra vágva,
- olaj a sütéshez,
- 1 kk. őrölt paprika, őrölt fehérbors, só.

Egy fedős tálba, vagy lábasba berakjuk a filéket. Kis keverőtálba tesszük a Piros Aranyat, rányomjuk a fokhagymát, megborsozzuk és ráöntjük apránként a a tejet. Jól elkeverjük a páclevet. Megízleljük, ha nem elég sós, most kell megsózni. Ezt a páclevet öntjük a filékre és kézzel óvatosan átforgatjuk benne.
Ha van időnk egy éjszakára hűtőbe tesszük, de legalább felhasználás előtt 2-3 órát hagyjuk a pácban állni.

Sütéshez serpenyőben kevés olajat hevítünk.
A morzsát elkeverjük a pirospaprikával és a liszttel. Ebbe forgatjuk mag a pácból kivett lecsurgatott filéket.
Erős tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
A halas-tálra helyezzük, citromnegyedet adunk mellé és meghintjük egy csipet petrezselyemmel.

Sütőben sült paprikás hasábburgonyát és tartármártást kínálunk mellé.