Harcsapörkölt csuszaágyon



Hozzávalók:

- 0,8 dkg felkockázott harcsafilé,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 2 evőkanál olaj,
- 5 dkg vöröshagyma finomra vágva,
- 1 mk. csípős őrölt paprika,
- 2 mk. Piros Arany,
- 1 mk. édes-nemes paprika,
- 1 húsos zöldpaprika,
- 1 nagyobb paradicsom,
- 2 dl tejföl,
- 2 dl "halászlé" alaplé,
- 1 ek. liszt,
- őrölt fehérbors, só.

A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsírban megfuttatjuk, és rátesszük a haldarabokat. Néhány percnyi pirítás után beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát, és a paradicsomot, és meghintjük pirospaprikákkal, valamint hozzáadjuk a Piros Aranyat. Óvatosan megkevergetjük, felöntjük a "halászlé" alaplével, és fedő alatt megpároljuk.

Amikor a hal már majdnem megpuhult, liszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levét. Még egyszer felforraljuk.

A 10 dkg szalonnát vágjuk kis kockákra, s süssük ki a zsírját. A szalonnakockákat szedjük ki és a zsírba keverjünk 3 ek. kanál tejfölt. 50 dkg túrót morzsoljunk szét villával, vagy kézzel. 50 dkg tésztát (fodros nagykocka) főzzük ki, majd forgassuk bele a felforrósított tejfölös zsírba, - ha a tészta nem elég forró, melegítsük utána -, s keverjük hozzá a túrót.

Előmelegített tálra szedjünk egy jó adag csuszát, szórjuk meg pörccel és locsoljuk meg egy kis kanál tejföllel. Erre szedjünk a harcsapörköltből egy kupacot. A tetejére kevés tejfölt locsoljunk.
Zöldpaprika karikával és paradicsomszeletekkel díszítsük.