Kacsamellfilé zöldségágyon



  Hozzávalók:


- 4 db kicsi kacsamell filé (~30 dkg/db),
- 2-3 szál rozmaring,
- 2 dl olaj,
- só, bors.

A zöldségágyhoz:

- 35 dkg vegyes leveszöldség kockázva,
- 2 fej lilahagyma karikázva,
- 4 levél kelkáposzta metéltre vágva (4 levél a tálaláshoz félrerakva),
- 20 dkg gomba vékonyraszelve,
- 20 dkg zsenge zöldborsó,
- 3 db zöldpaprika kockázva,
- 2 db paradicsom kockázva,
- 2 gerezd fokhagyma préselve,
- 2 ek. olaj,
- 5 dkg vaj,
- 1 csokor petrezselyem aprítva,
- só, bors.


A hús előkészítése és sütése ugyanúgy történik mint az előző receptben - lásd ott!

A zöldségágy elkészítése:
Tapadásmentes lábosban felhevítjük az olajat beledobjuk a vajat, nagy lángot állítunk a serpenyő alatt és ha felhabosodott a vaj beletesszük a hagymát és a fokhagymát, ha majdnem üvegesre párolódott jön a zöldpaprika. Közben keverjük! Pár perc múlva a répák, zeller, újabb két perc múlva a gomba és végül a paradicsom meg a zöldborsó. Megszórjuk a petrezselyem felével, mérsékeljük a lángot, lefedjük a lábost és 15 percig pároljuk fedő alatt a zöldségeket. Ekkkor átkeverjük és megsózzuk. A fedőt visszatéve még tíz percig pároljuk fedő alatt. Ezután levesszük a fedőt és hagyjuk hogy a levének nagy részét elfőjje. Közben kevergetjük. Kb. öt perc múlva kész a zöldség keverékünk.

Tálaláskor a tányér közepére kerül egy kelkáposzta levél. Ebbe szedünk egy kupac párolt vegyes-zöldséget, meghintjük frissenőrőlt borssal és petrezselyem zölddel. Mellé félkörben fektetjük a mell szeleteket, amit átvonunk a zöldség pároló levéből egy kanállal.