Kapart máj burgonyaágyon



Hozzávalók:

- 30 dkg csibe-, vagy borjúmáj,
- 1 db lilahagyma,
- 5 dkg füstölt reszelt kemény sajt,
- 4 szelet bacon,
- 5 dkg vaj,
- 40 dkg főtt felkarikázott burgonya,
- 1 dl főzőtejszín,
- 1 dl tejföl,
- 1 kk. morzsolt majoranna,
- 1 ek. vágott zöldpetrezselyem,
- só, bors.

A friss májat teljesen folyékonnyá elkaparjuk. Borsozzuk és elkeverjük a majorannával és a petrezselyemmel.

Kivajazott tűzálló tálba lerakunk egy sor burgonyát és a tál szélénél körben rakunk még egy sor burgonyát (sózzuk, borsozzuk). Átvonjuk a tejszín, tejföl, keverékével.
Így kis fészek alakul ki középen. Ide öntjük a májat. Ráfektetjük a hagymakarikákat és lefedjük a bacon szeletekkel.

Végül az egészet meghintjük a reszelt sajttal és rálocsoljuk a maradék tejszín/tejföl keveréket.

Sütőben világos pirosra sütjük. Tálaláskor hosszában, majd keresztben négy cikkre vágjuk a burgonyaágyat. Így egyformán jut mindenkinek a burgonyából ás a májból. (Ha szükséges a májat utána sózhatjuk).