Paradicsomos csibemáj



Hozzávalók:

- 30 dkg csibemáj,
- 10 dkg felkockázott bacon szalonna,
- 1 evőkanál paradicsompüré,
- 1 db kápia paprika, vagy 
- 1 db lilahagyma,
- 2 dl tyúkleves, vagy húsleves alaplé,
- 1 ek. olaj,
- 1 kk. morzsolt majoranna,
- 1 kk. vágott zöldpetrezselyem,
- só, bors.

A májat nagyobb darabokra vágjuk. Borsozzuk és elkeverjük 1 ek. olajjal, a majorannával és a petrezselyemmel.

Mélyebb serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk a pörcöt kiszedjük. A forró zsiradékban a májat átforgatjuk és megpirítjuk. (Belül rózsaszín legyen, de ne véres!)
Ezután szűrőkanállal kiszedjük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsírba dobjuk a felaprított hagymát és a paprikát. Megfonnyasztjuk és végül beletesszük a paradicsompürét. Kissé lepirítjuk, de vigyázzunk, hogy közben oda ne kapjon és a hagyma se égjen meg. Ezután hozzáadjuk a húsalaplevet és sűrű mártássá beforraljuk.

Vajas burgonyapürével tálaljuk. Egy közepes merőkanál pürét simítsunk a tálra. Erre teszünk két-három kanál resztelt májat. Sózzuk és borsozzuk, meglocsoljuk a mártással, végül kevés pörc kerül rá.