Hozzávalók:
- 50 dkg
sertésmáj,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 1 kis fej hagyma reszelve,
- 2 dkg vaj,
- 2 dl tejföl,
- 2-3 kk. mustár (lehetőleg édeskés magos fajta),
- majoranna, bors, só.
A szalonnát felkockázzuk és zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt tálalásig melegen tartjuk.
A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott májat és átpirítjuk. 1-2 dl vízzel felengedjük a mustárral kikevert tejfölt. Fűszerezzük; majorannával és borssal.
Lassú tűzön pár perc alatt
puhára pároljuk benne a májat. Ha
kész sózzuk.
Tojásos galuskával tálaljuk. A szalonnapörccel díszítjük.
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 1 kis fej hagyma reszelve,
- 2 dkg vaj,
- 2 dl tejföl,
- 2-3 kk. mustár (lehetőleg édeskés magos fajta),
- majoranna, bors, só.
A szalonnát felkockázzuk és zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt tálalásig melegen tartjuk.
A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott májat és átpirítjuk. 1-2 dl vízzel felengedjük a mustárral kikevert tejfölt. Fűszerezzük; majorannával és borssal.
Tojásos galuskával tálaljuk. A szalonnapörccel díszítjük.