Kaporleves



Hozzávalók:

- 2 csokor kapor (kisebb ),
- 2 dkg vaj (vagy zsír),
- 1 evőkanál finomliszt,
- 2 mk. pirospaprika,
- só ízlés szerint,
- 3 ek tejföl,
- 1 db tojássárgája,
- 1 teáskanál citromlé (ízlés szerint),
- 1,2 l zöldségleves alaplé,
- 4 tojás.

A kaprot apróra vágjuk.
A vajjal (vagy zsírral) és liszttel világos rántást készítünk, beletesszük a kaprot, és kicsit meghervasztjuk. Feleresztjük kb. 1,2 liter alaplével, ha kell még sózzuk, és 5 percig főzzük.

A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, és a forró, de már nem fővő levesbe keverjük.
Ízlés szerint citromlével savanyíthatjuk.

Levesbetétnek 4 egész tojást (főve, vagy buggyantva) teszünk még hozzá.