Karaj jóasszony módra




Hozzávalók:

- 60 dkg sertéskaraj,
- só,
- 3 evőkanál liszt,
- 10 dkg zsíradék,
- 12 dkg császárszalonna,
- 10 dkg gyöngyhagyma,
- 12 dkg gomba,
- 1 csomó petrezselyemzöld.

A sertéskarajt 8 egyforma szeletre vágom.

Kissé kiverem, megsózom, és kevés lisztbe mártva forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütöm, majd egy lábasba átteszem.

Zsírját kevés liszttel megszórom, kissé megpirítom, kevés csontlével felengedem, simára keverem és a megsütött bordára öntöm.
Kevés zsírban az 1x1 cm-es kockára vágott császárszalonnát kissé megpirítom, majd hozzáadom a megtisztított gyöngyhagymát.
Végezetül hozzákeverem a megtisztított gombát, és átpirítom a hagymás szalonnával.

Sóval ízesítem és az egészet addig pirítom amíg a hagyma aranysárga nem lesz. Ekkor meghintem finomra vágott petrezselyemzölddel. A ragut hozzáteszem a bordákhoz, és fedő alatt kb. 10 perc alatt az egészet puhára párolom.

A tálra helyezett bordákat beborítom a forró raguval, kockaburgonyával körítem és azonnal tálalom.