Kolbásszal töltött karaj



Hozzávalók:

- 80 dkg rövid sertéskaraj,
- 5 dkg zsír,
- 15 dkg gyulai kolbász,
- 1 ek. sertésült fűszerkeverék,
- só.

A sertéskarajt kicsontozom és vékony pengéjű, éles késsel hosszában felszúrom. (Célszerű ezt a hentestől kérni!) A kolbászt kevés zsírral bekenem.

A sertéskarajba csavaró mozdulattal beleszúrom a kolbászt.
A húst megsózom, olvasztott zsírral leöntöm, és sütőben 10-15 percig erős tűzön, majd középmeleg sütőben 35-40 percig sütöm.

Sütés közben a zsírjával gyakran locsolgatom, a levét kevés vízzel pótolom.
Amikor a hús megsült, pihentetem, majd felszeletelem.

Melegen vegyes körettel tálalom, hidegen franciasalátával vagy más majonézes salátával kínálom.