- 60 dkg karfiol,
- 1 csomó zöldpetrezselyem,
- 2 felkarikázott sárgarépa,
- 1 felkarikázott gyökér,
- 1/2 hagyma,
- 1 mk. pirospaprika,
- 1 mk. Piros Arany,
- 1 mk. lestyán (szárított, vagy két csipet vágott friss),
- 1 liter húsleves alaplé,
- 1 dl tejszín,
- 1 tojás sárgája,
- só, bors.
A rózsáira szedett karfiolra annyi vizet öntünk, hogy ellepje. Kissé sózzuk és nagy lángon 5 percig főzzük,majd a karfiolt leszűrjük a főzővizét elöntjük.
Feltesszük a húsalaplevet, ha felforrt, hozzáadjuk a a felkarikázott zöldségeket, a hagymát és a felaprított zöld fűszerek felét. Ha kezd puhulni a gyökér hozzáadjuk az előfőzött karfiol rózsákat is. Készre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, hogy kissé visszahűljön.
Végül az 1 dl tejszínben elkeverjük a piros őrölt paprikát, a Piros Aranyat és egy tojás sárgáját, sózzuk borsozzuk és lendületesen a levesbe keverjük.
Ezután visszatesszük a tűzre és átforraljuk (5 perc).
Végül a maradék aprított zöld fűszert is rászórjuk.
Levesbetétként vajgaluskát adunk. Készítési leírása a zöldborsó krémlevesnél van.