Kínai csirke



  Hozzávalók:

-  3 nagy csirkemell,
-  1 csésze (2 dl) liszt,
-  1 tojás,
-  1/4 csésze étkezési keményítő,
-  1 ek. sütőpor,
-  kis víz,
-  2 kk. almaecet,
-  2 ek. ketchup,
-  2 ek. méz,
-  1 ek. szezámmag.
-  só, bors.

A csirkemellet felkockázzuk és enyhén besózzuk, borsozzuk.
A lisztet, az étkezési keményítőt, tojást, sütőport alaposan összekeverjük, és vizet adunk hozzá hogy sűrű palacsinta tészta állagú legyen a végére.
A húst ebbe beleforgatjuk majd forró olajban kisütjük.

A husi kisülése után elkészítjük a szószt.
Tetszés szerint egy tálba tegyünk ketchupot, mézet, ecetet valamint szezámmagot. A bundás húsokat ebbe a masszába forgatjuk. És már tálalhatjuk is.

(Megjegyzés: én kétszer mártom bele a szószban egyszer ismét átsütöm az olajban hogy jól rátapadjon, utána ismét beleforgatom a szószba és úgy tálalom.)

Sajtos burgonya pürével, zöldséges párolt rizzsel kínáljuk.

(A recept Angéla Haán-tól származik.)