- 3
nagy csirkemell,
- 1 csésze (2 dl) liszt,
- 1 tojás,
- 1/4 csésze étkezési keményítő,
- 1 ek. sütőpor,
- kis víz,
- 2 kk. almaecet,
- 2 ek. ketchup,
- 2 ek. méz,
- 1 ek. szezámmag.
- só, bors.
A csirkemellet felkockázzuk és enyhén besózzuk, borsozzuk.
A lisztet, az étkezési keményítőt, tojást, sütőport alaposan összekeverjük, és vizet adunk hozzá hogy sűrű palacsinta tészta állagú legyen a végére.
A húst ebbe beleforgatjuk majd forró olajban kisütjük.
A husi kisülése után elkészítjük a szószt.
Tetszés szerint egy tálba tegyünk ketchupot, mézet, ecetet valamint szezámmagot. A bundás húsokat ebbe a masszába forgatjuk. És már tálalhatjuk is.
(Megjegyzés: én kétszer mártom bele a szószban egyszer ismét átsütöm az olajban hogy jól rátapadjon, utána ismét beleforgatom a szószba és úgy tálalom.)
Sajtos burgonya pürével, zöldséges párolt rizzsel kínáljuk.
(A recept Angéla Haán-tól származik.)
- 1 csésze (2 dl) liszt,
- 1 tojás,
- 1/4 csésze étkezési keményítő,
- 1 ek. sütőpor,
- kis víz,
- 2 kk. almaecet,
- 2 ek. ketchup,
- 2 ek. méz,
- 1 ek. szezámmag.
- só, bors.
A csirkemellet felkockázzuk és enyhén besózzuk, borsozzuk.
A lisztet, az étkezési keményítőt, tojást, sütőport alaposan összekeverjük, és vizet adunk hozzá hogy sűrű palacsinta tészta állagú legyen a végére.
A húst ebbe beleforgatjuk majd forró olajban kisütjük.
A husi kisülése után elkészítjük a szószt.
Tetszés szerint egy tálba tegyünk ketchupot, mézet, ecetet valamint szezámmagot. A bundás húsokat ebbe a masszába forgatjuk. És már tálalhatjuk is.
(Megjegyzés: én kétszer mártom bele a szószban egyszer ismét átsütöm az olajban hogy jól rátapadjon, utána ismét beleforgatom a szószba és úgy tálalom.)
Sajtos burgonya pürével, zöldséges párolt rizzsel kínáljuk.
(A recept Angéla Haán-tól származik.)