Lebbencsleves



Hozzávalók:

- 15 dkg lebbencstészta,
- 5 dkg füstölt kenyérszalonna,
- 40 dkg burgonya,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 kk. őrölt édes-nemes paprika,
- 1 csomó zöldpetrezselyem,
- 1/2 paradicsom,
- 1 csöves paprika,
- 1 kk. Piros Arany,
- só.

A szalonnát apróra felkockázzuk, kisütjük a zsírját és a pörcöt kiszedjük.
Az apróra vágott hagymát és a kisebb darabokra összetört lebbencstésztát a zsíron lepirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, 1 liter langyos vízzel felengedjük, hozzáadjuk a Piros Aranyat és a félkarikára vágott burgonyát.
Nem túl nagy lángon  pároljuk.

Apróra vágott zöldpetrezselyemmel, csöves paprikával és a fél paradicsommal ízesítjük. Természetesen ha kell, sózzuk.

Ha a tészta és a burgonya is megpuhult a paradicsomot kivesszük és a pörcöt visszaszórjuk a levesre.