Legényfogó leves



Hozzávalók:

- 15 dkg vegyes leveszöldség,
- 10 dkg gomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 40 dkg felkockázott sertéscomb,
- 15 dkg zöldborsó,
- 1 mk. őrölt bors,
- 20 dkg csibemáj,
- 2 tojássárgája,
- 1 dl tejföl,
- 1 dl főzőtejszín,
- 1 citrom,
- só.

A galuskához:
- 7 dkg liszt,
- 3 dkg vaj,
- 1 egész tojás.

Megtisztítom a zöldséget és a gombát, majd felkockázom. A hagymát finomra vágom és megfuttatom kevés olajon. Ráteszem a zöldséget, a gombát és kissé átpirítom.

Ezután beleteszem a húst  és együtt pirítom, amíg a hús kifehéredik. Ekkor hozzáadom a zöldborsót és felöntöm 1,5 liter vízzel. Ha felforrt, fűszerezem.

Ha a hús majdnem puhára főtt beleteszem a nagyobb darabokra vágott májat is.

Lisztből,vajból és tojásból könnyű galuskatésztát keverek, megfűszerezem sóval és egy csipet borssal és a levesbe szaggatom.

Tálalás előtt tojássárgájával elkevert tejföl és tejszín keverékével dúsítom. 1/4 citrommal tálalom, hogy aki kívánja még savanykásabbá tehesse a levest.