Lecsós libacomb



  Hozzávalók:

- 4 közepes libacomb,
- 20 dkg kockázott bacon szalonna,
- 5 dkg vaj,
- 25 dkg húsos zöldpaprika,
- 5 közepes paradicsom,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kk. őrőlt pirospaprika,
- 1 ek. Piros Arany,
- 0,7 liter száraz Rose,
- 1 mk. rozmaring,
- só, frissen őrőlt bors, majoranna.


Egy nagyobb lábosban (amibe majd a négy comb is belefér) 5 dkg vajon a bacon szalonnát kissé átpirítjuk, közben ahogyan engedi ki a zsírját a libacombokat sorban kissé átsütjük, utána a combokat megsózzuk, borsozzuk és félretesszük.

A kisült pörccé vált szalonnát kiszedjük és a visszamaradó zsírra rádobjuk a karikára vágott hagymát. Kissé megdinszteljük, majd jön a kimagozott felkarikázott paprika. Három perc múlva kissé sózzuk, meghintjük egy csipet majorannával, borssal és őrölt paprikával. Ha a paprika kiadta a színét rátesszük a felkockázott, meghámozott paradicsomot és fedő alatt 10 percig tovább pároljuk. Ezután hozzákeverjük a préselt fokhagymát, Piros Aranyat és három-négy perc múlva hozzáadjuk a libacombokat.

Annyi bort öntünk rá, hogy félig ellepje a combokat. Lefedjük és lassú tűzön 40 percig pároljuk. Közben, ha lefőtte a levét pótoljuk borral.

Ekkor levesszük a fedőt és kezdjük besűríteni a szaftját. Óvatosan rázogassuk meg a lábost, nehogy odakapjon a krémes lecsós lé, de a húst se törjük össze.

Közepes lére sűrítjük be; azért ne legyen a lecsó főzelék sűrűségű.

Pirított tarhonyával kínáljuk és a pörccel díszítsük.