Magyaros borjúérmék



Hozzávalók:

- 80 dkg marha szűzpecsenye,
- 5 dkg olaj, vagy zsír,
- 10 dkg vöröshagyma,
- 20 dkg húsos zöldpaprika,
- 10 dkg hámozott magozott paradicsom,
- 1 ek. ketchup,
- 60 dkg burgonya,
- olaj szükség szerint,
- 1 csomó petrezselyem aprítva,
- só, magyaros ételízesítő, bors.

Először magyaros lecsóalapot készítünk. (Kevés olajon megfonnyasztjuk az az apróra vágott hagymát hozzáadunk egy késhegynyi pirospaprikát, egy kevés vizet, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk, majd rövid lére pirítjuk. A paprikát felkarikázzuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a ketchupot. Puhára pároljuk és ha kész leturmixoljuk. (Ha kell sózzuk és egy csipet cukrot is adhatunk hozzá).

A szűzből két-három centis érmeket vágunk, kézzel kissé kiütögetjük. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát és forró olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Majd beleszedjük a lecsós pörköltlébe, felforraljuk és lassú tűzön fedő alatt kissé megpároljuk.

A felkockázott burgonyát megfőzzük félpuhán leszűrjük, lecsöpögtetjük. Olajjal meglocsoljuk, megsózzuk és meghintjük magyaros ételízesítővel. Tepsibe egy rétegben elterítjük és 200 fokon sütőben megsütjük. Ha megsült papírtőrlőre szedjük és melegen tartjuk.

Tálaláskor a sült burgonyát helyezzük a tál közepére petrezselyemmel meghintjük köré rendezzük a hússzeleteket és meglocsoljuk a lecsós mártással.