Magyaros gombaleves



Hozzávalók:

- 1 fej vöröshagyma,
- 30-40 dkg gomba,
- 2 szál sárgarépa,
- 1 szál gyökér,
- kis darabka zeller,
- petrezselyem, majoranna,
- só, bors, pirospaprika,
- olaj, liszt, tojás,
- 1 kk. Piros Arany,
- tálaláshoz tejföl.

Az apróra vágott hagymát sózzuk és kevés olajon megpirítjuk. A megtisztított zöldségeket és a gombát felkockázzuk és a hagymára rakjuk. Még pici sót és borsot szórunk rá és addig pirítjuk, míg a gomba levet nem enged. Ezután megszórjuk 1-2 kk. pirospaprikával és hozzáadjuk a Piros Aranyat is. Felengedjük vízzel. Beleszórjuk a petrezselyemzöldet és a majorannát is.

Ha a zöldségek megpuhultak, beleszórjuk a lisztből, 1 tojásból és pici sóból készített csipetkét. 1-2 percig forraljuk és kész vagyunk. Tálaláskor tejfölt rakhatunk bele.