Mandulás-diós csirkemell



Hozzávalók:


-  4 szelet kis csirkemell,
-  4 dkg liszt,
-  2 dkg zsemlemorzsa,
-  5 dkg durvára tört, hámozott pirított  mandula,
-  2 dkg Dejó, vagy darált dió,
-  2 tojás,
-  1 citrom,
-  1 szál petrezselyem levél,
-  só,
-  olaj a sütéshez.

A melleket kissé kiverjük és fél órára gyengén besózva hűtőben állni hagyjuk.

Panírozáskor a hússzeleteket lisztbe, felvert tojásba és a zsemlemorzsával összekevert dióval és mandulával bundázzuk. Azonnal forró bő olajban kisütjük. Rácsra, vagy konyhai papírtörlőre szedjük. (Sok olajat vesz fel, de gyorsan le is itatható róla.)

Pirított hasáb- vagy petrezselymes újburgonyával tálaljuk.

Sült, mézzel karmellizált ananászkarikával, cirtom és narancsgerezddel díszítve kínáljuk.