Hozzávalók:
- 4
szelet kis csirkemell,
- 4 dkg liszt,
- 2 dkg zsemlemorzsa,
- 5 dkg durvára tört, hámozott pirított mandula,
- 2 dkg Dejó, vagy darált dió,
- 2 tojás,
- 1 citrom,
- 1 szál petrezselyem levél,
- só,
- olaj a sütéshez.
A melleket kissé kiverjük és fél órára gyengén besózva hűtőben állni hagyjuk.
Panírozáskor a hússzeleteket lisztbe, felvert tojásba és a zsemlemorzsával összekevert dióval és mandulával bundázzuk. Azonnal forró bő olajban kisütjük. Rácsra, vagy konyhai papírtörlőre szedjük. (Sok olajat vesz fel, de gyorsan le is itatható róla.)
Pirított hasáb- vagy petrezselymes újburgonyával tálaljuk.
Sült, mézzel karmellizált ananászkarikával, cirtom és narancsgerezddel díszítve kínáljuk.
- 4 dkg liszt,
- 2 dkg zsemlemorzsa,
- 5 dkg durvára tört, hámozott pirított mandula,
- 2 dkg Dejó, vagy darált dió,
- 2 tojás,
- 1 citrom,
- 1 szál petrezselyem levél,
- só,
- olaj a sütéshez.
A melleket kissé kiverjük és fél órára gyengén besózva hűtőben állni hagyjuk.
Panírozáskor a hússzeleteket lisztbe, felvert tojásba és a zsemlemorzsával összekevert dióval és mandulával bundázzuk. Azonnal forró bő olajban kisütjük. Rácsra, vagy konyhai papírtörlőre szedjük. (Sok olajat vesz fel, de gyorsan le is itatható róla.)
Pirított hasáb- vagy petrezselymes újburgonyával tálaljuk.
Sült, mézzel karmellizált ananászkarikával, cirtom és narancsgerezddel díszítve kínáljuk.