- 1
kakas melle (kb. 80 dkg),
- szárnyas fűszersó,
- 2 dkg zsemlemorzsa,
- 2 dl olaj,
- 6 evőkanál mustár,
- 1 késhegynyi bors,
- 4-5 szegfűszeg,
- 2 fej vöröshagyma,
- só.
A megnyúzott, csontjáról lefejtett mellehúst szeletekre bontom és megfűszerezem fűszersóval.
Egy órát hűtőben állni hagyom.
2 dl olajat forrósítok, és a szeletek mindkét oldalát hirtelen megsütöm.
A sütésből megmaradt olajat, 2,5 dl szárnyas alaplevet (lehet tyúkhúsleves kockából is) és a mustárt jól összekeverem. Az elősütött szeleteket beleforgatom, majd kuktába rakom a húst, és ráöntöm a mustáros levet. Kevés sóval, borssal, és szegfűszeggel fűszerezem. A megtisztított vöröshagymát egészben teszem bele. A forrástól számított 40 percig párolom. A kuktát kinyitom, s ha kell, a szaftot még besűrítem.
Korongburgonyával, vagy hagymás burgonyaszirommal körítem, és paradicsomrózsákkal díszítve tálalom.
- szárnyas fűszersó,
- 2 dkg zsemlemorzsa,
- 2 dl olaj,
- 6 evőkanál mustár,
- 1 késhegynyi bors,
- 4-5 szegfűszeg,
- 2 fej vöröshagyma,
- só.
A megnyúzott, csontjáról lefejtett mellehúst szeletekre bontom és megfűszerezem fűszersóval.
Egy órát hűtőben állni hagyom.
2 dl olajat forrósítok, és a szeletek mindkét oldalát hirtelen megsütöm.
A sütésből megmaradt olajat, 2,5 dl szárnyas alaplevet (lehet tyúkhúsleves kockából is) és a mustárt jól összekeverem. Az elősütött szeleteket beleforgatom, majd kuktába rakom a húst, és ráöntöm a mustáros levet. Kevés sóval, borssal, és szegfűszeggel fűszerezem. A megtisztított vöröshagymát egészben teszem bele. A forrástól számított 40 percig párolom. A kuktát kinyitom, s ha kell, a szaftot még besűrítem.
Korongburgonyával, vagy hagymás burgonyaszirommal körítem, és paradicsomrózsákkal díszítve tálalom.