Mustáros kakasmell



Hozzávalók:

-  1 kakas melle (kb. 80 dkg),
-  szárnyas fűszersó,
-  2 dkg zsemlemorzsa,
-  2 dl olaj,
-  6 evőkanál mustár,
-  1 késhegynyi bors,
-  4-5 szegfűszeg,
-  2 fej vöröshagyma,
-  só.

A megnyúzott, csontjáról lefejtett mellehúst szeletekre bontom és megfűszerezem fűszersóval.
Egy órát hűtőben állni hagyom.

2 dl olajat forrósítok, és a szeletek mindkét oldalát hirtelen megsütöm.

A sütésből megmaradt olajat, 2,5 dl szárnyas alaplevet (lehet tyúkhúsleves kockából is) és a mustárt jól összekeverem. Az elősütött szeleteket beleforgatom, majd kuktába rakom a húst, és ráöntöm a mustáros levet. Kevés sóval, borssal, és szegfűszeggel fűszerezem. A megtisztított vöröshagymát egészben teszem bele. A forrástól számított 40 percig párolom. A kuktát kinyitom, s ha kell, a szaftot még besűrítem.

Korongburgonyával, vagy hagymás burgonyaszirommal körítem, és paradicsomrózsákkal díszítve tálalom.