Mcfield pulykamelle



  Hozzávalók:


- 4 db másfél tenyérnyi pulykamell szelet,
- 2 szál sütnivaló csípős kolbász (35-40 dkg),
- 10 dkg kockázott bacon,
- 2,5 dl. száraz fehérbor,
- 2,5 dl húsalaplé,
- 2 nagy fej hagyma,
- 2 húsos zöldpaprika,
- 2 hegyes erős paprika felkarikázva(elhagyható),
- 3 nagyobb paradicsom,
- 1 fél csomó petrezselyem,
- 1 ek. Piros Arany csípős (aki szereti, illetve aki eheti),
- 2-3 ek. Édes Anna,
- 1 kk. őrőlt édesnemes paprika,
- 3 dkg liszt,
- 2-3 ek. olaj
- 2 dl tejföl,
- 1 dl főzőtejszín,
- 3 tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj a kirántáshoz,
- só, bors.


A hússzeleteket kiverjük téglalappá, fóliára fektektjük, egyik oldalát megkenjük Piros Arannyal, a másik oldalát megkenjük Édes Anná-val, ha mind a 4 szelet-lap kész, husszúkás tálra helyezzük, lefóliázzuk és 3-5 órára hűtőbe tesszük.

A kolbászok bőrét levesszük (én egyszerűen kinyomom a tölteléket). A kolbászhúst félretesszük.

Egy serpenyőben a szalonnát a hozzáadott olajon megpirítjuk, amíg zsírját kiadja. Ekkor kiszedjük és helyébe kerül a finomra aprított hagyma. Fedő alatt pároljuk, majd a fedőt levéve hozzáadjuk a az apróra vágott zöldpaprikát. Ezt is pároljuk pár percig. Ekkor megszórjuk őrőlt pirospaprikával jól átkeverjük és egy kis pohár vizet adunk hozzá átkeverjük és forralni kezdjük. Felkockázzuk a hámozott, kimagozott paradicsomot és azt is beletesszük. 10 perc múlva levesszük a fedőt és zsírjára sütjük. Ha paradicsom is szétfőtt kész a pörkölt alap. Most sózzuk, borsozzuk.

A paprikarkémes szeletek egyik Édes Annával kent oldaláról késsel lehúzzuk a maradék krémet és a pörköltalaphoz adjuk. Ezután a húsok másik "Pistás" oldalára 3 evőkanál kolbásztölteléket símítunk és a hegyes erős paprikákat elrendezzük rajta, majd felgöngyöljük. Bepanírozzuk és közepesen forró olajban kisütjük. Melegen tartjuk.

A pörköltalaphoz adjuk még a bort és a húsalaplevet is és 10 percet forraljuk. Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és a forró alapléből apránként hígitjuk a duplájára. Ekkor intenzív keverés mellett az alapléhez adjuk a habarást. Újabb 10 perc forralás után hozzáadjuk a főzőtejszínt. Lassan sűrűsödni kezd a mártásunk. Még kb. öt percet pötyögve forraljuk.

Tálalása: főtt, vagy tört burgonyával tálaljuk. A tányérra kerül egy kupac burgonya petrezselyemmel meghintve. Mellé két töltött-rántott tekercs körbelocsolva a rózsaszín mártással.

Vegyes idénysalátával kínáljuk.