Pulykacombfilé édes-savanyúan



  Hozzávalók:


- 0,7 kg kifilézett pulykacomb,
- 1 db kaliforniai paprika,
- 2 fej lilahagyma,
- 3 dl tyúkhúsalaplé,
- 1 doboz darabolt-ananász konzerv,
- 2 narancs,
- 3 ek. olivaolaj,
- 1 ek. édes szójaszósz,
- 1 ek. ketchup,
- 2 ek. gyömbéres borecet,
- 2-3 cm gyömbér gyökér egészben,
- 2 ek. méz,
- só, bors.


A húst besózzuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap vízben lemossuk lecsepegtetjük. A vastagabb inakat is dobjuk el. Közben falatnyi darabokra vagdaljuk. Nem sózzuk, csak borsozzuk és ráöntjük a szójaszószt. Serpenyőben átkeverjük és hűtőben egy-két órát állni hagyjuk.

A paprikát kimagozzuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát karikára szeleteljük, az ananászt leszűrjük, a gyömbért vékony szeletekre vágjuk.

A pulyacombot kivesszük a hűtőből felöntjük a tyúkhúsalaplével és fedő alatt 15 percet pároljuk, majd levesszük a fedőt és a levét felére besűrítjük. Közben megkóstóljuk ha elég sós a lé a hús is megpuhult.

Az olivaolajat megmelegítjük egy másik tapadásmentes serpenyőben, és a pulykacomb darabokat átszedve ide megpirítjuk benne, majd kivesszük a húst. Nagy lángon dolgozva, gyakori keverés mellett gyorsan átpirul minden. Ugyanebben a serpenyőben a paprikát, és a hagymát, pár percig sütjük a végén hozzáadjuk a gyömbérdarabokat és ezzel is sütjük pár percig, a gyömbért a végén kiszedjük belőle.

Lehúzva a tűzről belecsavarjuk a narancsok levét, hozzáadjuk az ecetet, a ketchupot és a mézet összeforraljuk, hozzáadjuk az ananászdarabokat. Ha nem találnánk elég édesnek a konzerv levével édesíthetjük. Végül hozzáadjuk a húst, további 5 percig főzzük, ízlés szerint sóval, borssal utána ízesítjük.

Rizzsel tálaljuk.