Milánói borjúkotlet



Hozzávalók:

- 4 szelet csont nélküli borjúborda,
- 4 db szeletelt ementáli sajtlap,
- 2 db tojás,
- 1/2 csomó petrezselyem aprítva,
- liszt, zsemlemorzsa,
- 1 db zöldségleves kocka,
- a sütéshez olaj,
- só.



Tulajdonképpen a bécsi szelet nagy testvére, egy kis rafinériával.
A húst megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük és enyhén besózzuk.
A szemlemorzsában belemorzsoljuk a leveskockát és az ujjaink között a morzsát dörzsölve eloszlatjuk a leveskockát.

Panírozzuk: megforgatjuk lisztben, az egyik felére rányomjuk a sajtlapkát. Ismét lisztbe mártjuk a sajtos oldalát, majd a felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk.

Felhevítjük az olajat és a húsnak azzal az oldalával kezdjük a sütést, amelyen nincs sajt. Fedő alatt szép pirosra sütjük, majd sütőlapát segítségével - nehogy megsértsük a panírt, mert kifolyik a sajt - ügyesen átfordítjuk a sajtos felére és ezt is pirosra sütjük.

Sózni csak a főzés második szakaszában szabad, a mustárt pedig már csak akkor tegyük bele, amikor teljesen elkészült az étel. Jól összekeverjük, még egyet rottyantjuk vele és kész. A levének egészen sűrűnek, szinte krémszerűnek kell lennie.

Milánói makarónit halmozunk egy lapos tálra és ráfektetjük a tenyérnyi rántott bordát. Vágott petrezselyemmel megszórjuk.