Paradicsomos májas hús



Hozzávalók:

- 30 dkg sertésmáj,
- 20 dkg sertés lapocka,
- 3 dkg füstölt szalonna,
- 2 evőkanál paradicsompüré,- 10 dkg gomba,
- 1 db vörös hagyma,
- 2 dl húsalaplé,
- 2 ek. olaj,
- 1 kk. morzsolt majoranna,
- 1 kk. vágott zöldpetrezselyem,
- 1 ek. pirospaprika,
- só, bors, csipet cukor.

A sertéshúst felkockázzuk, és az apró kockára vágott szalonnával - só nélkül - és az apróra vágott hagymával együtt két evőkanál olajon megpirítjuk. Majd az alaplevet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult zsírjára sütjük, meghintjük piros paprikával, majorannával és rátesszük az ujjnyi csíkokra vágott májat.
Együtt pároljuk egy jó negyedórát.

Megsózzuk, borsozzuk és belekeverjük a paradicsompürét, a petrezselyem zöldet és a csipet cukrot.

Jól összeforraljuk és már tálaljuk is. Főtt burgonyát és salátát adunk hozzá.