Pirított borjúmáj



Hozzávalók:

- 50 dkg borjúmáj,
- 12 dkg vörös hagyma,
- 1 dl pecsenyelé,
- 3 ek. olaj,
- 1 kk. morzsolt majoranna,
- 1 kk. vágott zöldpetrezselyem,
- 1 kk. pirospaprika,
- só, bors.

A májat megmossuk leszárogatjuk és vékony csíkokra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a felkarikázott hagymát, és erre tesszük a májat.

Erős tűznél, állandó kevergetés mellett öt percig pirítjuk. A vége felé meghintjük pirospaprikával és majorannával. Borsozzuk és ráöntjük a pecsenyelevet. Ha nincs pecsenyelevünk, csak sózzuk és azonnal tálaljuk.
Vizet (híg alaplevet) nem szabad aláönteni, mert ettől kemény lesz a máj!

Pirított burgonyával és idénysaláta-mixel, vagy leszűrt hagymás burgonyasalátával, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.

Igazi kerti-parti étel. Maximum 15 perc alatt kész, ha mindent korábban előkészítettünk.