Párolt felsál lecsóval



Hozzávalók:

-  0,8 kg sertésfelsál,
-  5 dkg liszt,
-  1 dl olaj,
-  5 dkg kockázott füstölt szalonna,
-  10 + 30 dkg vöröshagyma,
-  40 dkg zöldpaprika,
-  10 dkg paradicsom,
-  1 ek. Piros Arany,
-  0,5 dl húsalaplé,
-  2 gerezd fokhagyma,
-  1 ek. édes fűszerpaprika,
-  1 hegyes erős zöldpaprika felkarikázva,
-  só, csipet cukor.

Serpenyőben kevés olajon a kivert és lisztbe forgatott felsálszeleteket, mindkét oldalukon hirtelen átsütjük és egy akkora lábosba, amelyben kis átfedéssel elférnek, körbe belefektetjük.

A visszamaradt olajban a felkockázott szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadunk 10 dkg félfőre vágott hagymát. Aranysárgára pirítjuk, majd a fűszerpaprikával gyorsan elkeverjük a húslé felével azonnal felengedjük.
Beletesszük a zúzott fokhagymát elkeverjük, megsózzuk és ráöntjük az elősütött húsokra. Fedővel letakarva, mérsékelt tűzön, rövid lében pároljuk.

Külön edényben elkészítjük a lecsót. Kicsit csípőssé tehetjük 3-4 karika hegyes-erős zöldpaprikával.

Amikor a hús már majdnem puha, a húsokat a lábos egyik oldalára szedjük és mellé halmozzuk a lecsót. A lábost kissé megrázogatjuk, hogy az étel leve egyenletesen elosztódjék. Fedő alatt tovább pároljuk, amíg a hús vajpuha lesz.

Petrezselymes burgonyával, vagy párolt rizzsel kínáljuk.