Párolt vadmalac gyümölcsmártással



Hozzávalók:

- 80 dkg vadmalac kicsontozott karaj ,
- 1 fej nagyobb fokhagyma, gerezdekre bontva, tisztítva, átpréselve,
   1 dl olajban,
- 3 evőkanál olaj,
- 1 mk. morzsolt kakukkfű,
- 1 mk. rozmaring,
- 5-6 dl tej,
- só, bors.


Gyümölcsmártás:
- 15 dkg birsalmadzsem,
- 20 dkg áfonyalekvár,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 mk. őrölt tarkabors,
- 1kk. édeskés mustár,
- 1 dl félédes vörösbor,
- 0,5 dl körtepálinka.

A húst megmossuk sózzuk, borsozzuk és kis időre állni hagyjuk. Később megkenjük zúzott olajos fokhagymába kevert és zöldfűszerekkel. Alufóliában szorosan betekerve (megformázva). Legalább egy napig hűtőben tartjuk.

Közben elkészíthetjük a gyümölcsmártást. A dzsemet és a lekvárt a borral fellazítva átkeverjük és szitán átnyomkodjuk, hogy az áfonya magok ne maradjanak benne. A passzírozott gyümölcshöz hozzáöntjük a pálinkát és a mustárral elkeverjük. Hűtőben tároljuk.

Húst alufóliástól egy tepsibe tesszük és 200 fokos sütőben 25 percig pároljuk. A tejet felforraljuk és a fóliából kibontott tepsibe vissza fektetett húsra öntjük. Lassú tűzön (175 fok) a sütőben - a húst forgatva - szép pirosra pároljuk. Ha a tej elfőtt azonnal vegyük ki. Egyrészt kész van, másrészt a tej odaég!

Köretnek vajas burgonyapürét kínálunk.