- 75 dkg sertésmáj
- 1 nagy fej hagyma
- 5 dkg pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl fehérbor
- só, bors
- olaj
A
májat jó alaposan tisztogasd meg. A
hagymát kockázd fel, majd kezdd el olajon
pirítani, ha már kicsit üveges,
törd hozzá a fokhagymát is.
Amíg kettesben pirulgatnak, a májat
csíkozd fel egyenletes darabokra, majd vedd kis
lángra a serpenyő alatt a gázt,
és
tedd bele a májat.
Szép lassan, nagyjából tíz perc alatt megfő, amikor úgy látod, hogy elérte ezt az állapotot, add hozzá a fehérbort, várj öt-hat percet, majd add hozzá a pirospaprikát, és borsozd meg kedved szerint. Ne feledd, a sót csak tálaláskor add hozzá!
Tört burgonyával, hagymás krumplival, vagy burgonyapürével kínáljuk.
Szép lassan, nagyjából tíz perc alatt megfő, amikor úgy látod, hogy elérte ezt az állapotot, add hozzá a fehérbort, várj öt-hat percet, majd add hozzá a pirospaprikát, és borsozd meg kedved szerint. Ne feledd, a sót csak tálaláskor add hozzá!
Tört burgonyával, hagymás krumplival, vagy burgonyapürével kínáljuk.