Resztelt máj


Hozzávalók:
  • 75 dkg sertésmáj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 dkg pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl fehérbor
  • só, bors
  • olaj

A májat jó alaposan tisztogasd meg. A hagymát kockázd fel, majd kezdd el olajon pirítani, ha már kicsit üveges, törd hozzá a fokhagymát is. Amíg kettesben pirulgatnak, a májat csíkozd fel egyenletes darabokra, majd vedd kis lángra a serpenyő alatt a gázt, és tedd bele a májat.

Szép lassan, nagyjából tíz perc alatt megfő, amikor úgy látod, hogy elérte ezt az állapotot, add hozzá a fehérbort, várj öt-hat percet, majd add hozzá a pirospaprikát, és borsozd meg kedved szerint. Ne feledd, a sót csak tálaláskor add hozzá!
Tört burgonyával, hagymás krumplival, vagy burgonyapürével kínáljuk.