Pokoli csípős csirkecombok



  Hozzávalók:


- 4 egész nagy tölteni való csirkecomb,
- 4 db cseresznyepaprika, vagy örlemény (Erős Pista),
- 1 db hegyes erős paprika,
- 2 db paradicsom,
- 3 db húsos zöldpaprika,
- 15 dkg bacon/kolozsvári szalonna,
- 2 fej hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma szétnyomva,
- 1 kk. őrőlt erős pirospaprika,
- 1 dl oliva olaj,
- kevés napraforgó olaj a sütéshez,
- 1 dl főzőtejszín,
- 1 dl tejföl,
- 1 kk. ételízesítő,
- só, bors.


A csirke combokról lehúzzuk a bőrt. A combokat a csontnál végig - egymással szemben - csontig bevágjuk, hogy a csont mellett ne maradjon véres és könnyen le tudjuk húzni a csontról. Jól lemossuk és leszárítjuk. A cseresznyepaprika negyedét, 1 mk. erőspaprikát, 1 kk. ételízesítőt 1 dl oliva olajban jól elkeverünk. Keverőtálban ezzel a keverékkel bedörzsöljük a húst és letakarva egy éjszakát érleljük hűtőben.

Tapadásmentes serpenyőben néhány csepp olajat felhevítjük és a megmosott felkarikazott hagymát, paprikát, majd a paradicsomot megpirítjuk.

A pirított zöldségeket egy magas lábasba szedjük, rányomunk egy fokhagymát, a cseresznyepaprika maradékát, őrőlt erőspaprikát és a serpenyőből a sütőolajat, egy kis tejszínt. Kézi botmixerrel mixeljük. Ha pépes lett hozzáadjuk a maradék tejszínt és tejfölt. Megkóstoljuk és sózzuk, borsozzuk.

A kiolajozott tapadásmentes kis tepsi alját kibéleljük vékony szalonna szeletekkel. Erre fektetjük a hűtőből kivett combokat (Nem kell lecsöpögtetni!) és szalonna szeletekkel fedjük be. Az első 10 percben alufóliával fedjük le!
Előmelegített sütőben (180 fokon) 30 perc után nézzünk rá. Ha levét elsülte volna öntsük alá fél pohár meleg vizet. Ha a húst villával le tudnánk húzni a csontról , csak akkor kész a pokol.

Ekkor vegyük ki a sütőből és duplán(triplán) hajtott papírtőrlövel megfogva csontot villával húzzuk le a húst róla! Ha van kedvünk és időnk ügyeskedni húsokkal; rakjuk össze a combok húsát, mintha még a csonton lennének. A húsra elosztva merjük rá, a grillezett csípős mixet.

Burgonya krokettel, knédlivel tálalhatjuk!