Rakott csirke



  Hozzávalók:


- 4 csirkemell filé,
- 4-4 szelet (szeletelt) emetáli sajt , Karaván füstölt sajt,
- 8 dkg vaj,
- 1 ek. olaj,
- 3 ek. zsemlemorzsa,
- 15 dkg szeletelt bacon szalonna,
- 10 dkg darált dió,
- 4 db zöldalma, lapos szeletre vágva,
- 50 dkg párolt vöröskáposzta (Rege),
- 1 dl konyak,
- só, bors.


A húst enyhén kiverjük, kisebb keverőtálba tesszük. Sózzuk borsozzuk és ráöntjük a konyakot, majd jól átforgatjuk. Egy órát pihentetjük hideg helyen.

Tapadásmentes serpenyőben felovasztunk 5 dkg vajat hozzáadjuk az olajat, felhevítjük és a csirkemelleket lassan pároljuk, majd átsütjük, majdnem készre.

Egy tűzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsázzuk. Az alját szalonnával béleljük. Egyenletesen rétegezzük rá a vöröskáposztát. Ezt az almaszeletekkel fedjük be. Erre jönnek a csirkemellek egy-egy vajdarabkával, amit meglocsolunk a sütés pecselevével. Befedjük ementáli, majd karaván sajt szeletekkel. Végül meghintjük darált dióval.

Előmelegített sütőben (180 fokon) 20-25 perc alatt készre sütjük.

Önmagában komplett étel, de pirítotthagymás tört-burgonyát még adhatunk hozzá. Jó sok sört lehet utána inni, De én egy jó Rose-t ajánlok, sok szódával, hogy legyen benne valami Hungarikum is!