Pontypaprikás galuskával


Hozzávalók:


  • 8 szelet 2 ujjnyi pontyfilé
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 púpozott kiskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só
  • 6 db csiperkegomba
  • 3 dl halalaplé


    1. Az apróra vágott szalonnát olajon kevergetve kisütjük. Közben a zöldséget megtisztítjuk.
       A hagymát finomra, a fokhagymát pépesre, a paprikát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. A szalonnán a hagymát üvegesre sütjük, a hozzáadott paprikával és paradicsommal még 2 percig pirítjuk, közben fokhagymával ízesítjük.
    2.  A gombát darabolva beledobjuk, összerotyogtatjuk.
      1. Utána kerül bele a ponty, amit csak addig pirítunk, míg körös-körül kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd halalaplevet öntünk rá. Kis lángon pár percig puhítjuk, közben megkeverjük vigyázva, nehogy a halhúst összetörjük.
         A lisztet a tejfölben csomómentesre keverjük, a pontypaprikás levét ezzel sűrítjük.

        Tálaláskor galuskát halmozunk mellé, amit tejföllel meglocsolunk, paradicsom és hagymakarikával díszítjük.