Hozzávalók:
- 8 szelet 2 ujjnyi pontyfilé
- 20 dkg húsos szalonna
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 púpozott kiskanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- 6 db csiperkegomba
- 3 dl halalaplé
- Az apróra vágott szalonnát olajon kevergetve kisütjük. Közben a zöldséget megtisztítjuk.
- Utána kerül bele a ponty, amit csak addig pirítunk, míg körös-körül kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd halalaplevet öntünk rá. Kis lángon pár percig puhítjuk, közben megkeverjük vigyázva, nehogy a halhúst összetörjük.A lisztet a tejfölben csomómentesre keverjük, a pontypaprikás levét ezzel sűrítjük.
Tálaláskor galuskát halmozunk mellé, amit tejföllel meglocsolunk, paradicsom és hagymakarikával díszítjük.