Hozzávalók:
- 50 dkg mirelit atlanti tőkehalfilé,
- 10 dkg teljes-kiőrlésű liszt,
- 1,5 tk. só,
- 1/2 tk. őrölt csípős fűszerpaprika,
- 1/4 tk. kurkuma,
- 1/4 tk. őrölt színesbors,
- 1/4 tk. őrölt koriander,
- 2 db tojás,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 citrom,
- 2,5 dl tej,
- olaj a sütéshez.
A halfilét még fagyottan leöntjük a tejben elkevert 1/4 citrom levével és az áttört fokhagymával és 0,5 tk. sóval.
Lezárjuk és egy éjszakát, vagy hat órát ebben hagyjuk kiolvadni.
A lisztet jól összekeverjük a fűszerekkel, a tojásokat egy csipet sóval felverjük. A haldarabokat leitatjuk és először tojásba, majd lisztben megfogatjuk. Forró olajban aranyszínűre sütjük.