Pulykamell tokány



  Hozzávalók:

- 40 dkg pulykamell filé,
- 5 dkg mangalica zsír,
- 5 dkg vöröshgyma,
- 1 mk. pirospaprika,
- 1 mk. frissen őrölt feketebors,
- 1 csipet őrölt tarkabors,
- 2 dl tejföl,
- 2 dl száraz fehérbor (Olaszrizling),
- 1 kk. liszt,
- 2 dkg só.


A filét centis vastag szeletekre vágjuk, sózzuk és a finomra felaprítjuk a hagymás zsíron megpirítom, majd fedő alatt 2 dl borban megpárolom.

Ha zsírjára pirult, meghintem pirospaprikával, borsokkal és a liszttel.

A tejfölt kis vízzel símára keverem és hozzáadom a húshoz.

Jól átforralom a habarást.

Sós túrógombóccal, vagy végszükség esetén túrós galuskával tálalom.

A túrógombóc és a túrós galuska készítése a Köretek menüpontban található