- 40 dkg
pulykamell filé,
- 5 dkg mangalica zsír,
- 5 dkg vöröshgyma,
- 1 mk. pirospaprika,
- 1 mk. frissen őrölt feketebors,
- 1 csipet őrölt tarkabors,
- 2 dl tejföl,
- 2 dl száraz fehérbor (Olaszrizling),
- 1 kk. liszt,
- 2 dkg só.
A filét centis vastag szeletekre vágjuk, sózzuk és a finomra felaprítjuk a hagymás zsíron megpirítom, majd fedő alatt 2 dl borban megpárolom.
Ha zsírjára pirult, meghintem pirospaprikával, borsokkal és a liszttel.
A tejfölt kis vízzel símára keverem és hozzáadom a húshoz.
Jól átforralom a habarást.
Sós túrógombóccal, vagy végszükség esetén túrós galuskával tálalom.
A túrógombóc és a túrós galuska készítése a Köretek menüpontban található
- 5 dkg mangalica zsír,
- 5 dkg vöröshgyma,
- 1 mk. pirospaprika,
- 1 mk. frissen őrölt feketebors,
- 1 csipet őrölt tarkabors,
- 2 dl tejföl,
- 2 dl száraz fehérbor (Olaszrizling),
- 1 kk. liszt,
- 2 dkg só.
A filét centis vastag szeletekre vágjuk, sózzuk és a finomra felaprítjuk a hagymás zsíron megpirítom, majd fedő alatt 2 dl borban megpárolom.
Ha zsírjára pirult, meghintem pirospaprikával, borsokkal és a liszttel.
A tejfölt kis vízzel símára keverem és hozzáadom a húshoz.
Jól átforralom a habarást.
Sós túrógombóccal, vagy végszükség esetén túrós galuskával tálalom.
A túrógombóc és a túrós galuska készítése a Köretek menüpontban található