Rántott máj


Hozzávalók:

- 50 dkg máj,
- 5-8 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 15 dkg zsemlemorzsa, - 1 mk.       pirospaprika (a lisztbe keverve),
- 2 mk. morzsolt majoranna,
- tej, ha szükséges a pácoláshoz,
- 3 gerezd préselt fokhagyma a         sertés és borjú májához,
- panírozáshoz valók (habart            tojás, liszt, zsemlemorzsa)
- só, bors.

Mindenki utálja rágós taplószerű májat. Pedig nem lehet elrontani. Ime:

Ha sertés, vagy borjú májat akarunk rántani, a májat megmossuk leszárogatjuk és nem vékony, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Ezután fokhagymás, majorannás tejben egy éjszakára hűtőbe tesszük!

A csirke-, kacsamájat azonnal feldolgozzuk, az előbb említetteket a hűtőből kivéve leszárogatjuk papírtörlőn.
Utána egyformán járunk el: kevés fokhagymás olajjal átvonva majorannázva, borsozva panírozzuk és aranybarnára sütjük a májat.