Hozzávalók:
- 60 dkg
máj,
- 20 dkg füstölt szalonna,
- 5-8 dkg liszt,
- 4 fej vöröshagyma,
- 2 mk. morzsolt majoranna,
- szükség szerint 1-2 kanál olaj a zsír pótlásához,
- só, bors.
A májat megmossuk leszárogatjuk és nem vékony, 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Ezután fokhagymás, majorannás tejben egy éjszakára hűtőbe tesszük!
A füstölt szalonnát felszeleteljük és kakastaréjt sütünk belőle.
A májszeleteket először a kiolvadt szalonnazsírban megmártjuk és ezután kerülnek a rostra. Ne süssük túl, mert igen rágós lesz. És csak tálaláskor sózzuk, borsozzuk.
A hagymát felkarikázzuk és keverőtálba tesszük megsózzuk és átkeverjük. Közben a karikák szétválnak. Öt-tíz perc után lisztben megforgatjuk és a szalonnazsírban ropogósra sütjük. Ne fedjük le, mert megpuhul a gőzben.
Csak frissen készítve jó.
Pirított, vagy tepsis burgonyával körítjük. Idény salátát adunk mellé.
- 20 dkg füstölt szalonna,
- 5-8 dkg liszt,
- 4 fej vöröshagyma,
- 2 mk. morzsolt majoranna,
- szükség szerint 1-2 kanál olaj a zsír pótlásához,
- só, bors.
A májat megmossuk leszárogatjuk és nem vékony, 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Ezután fokhagymás, majorannás tejben egy éjszakára hűtőbe tesszük!
A füstölt szalonnát felszeleteljük és kakastaréjt sütünk belőle.
A májszeleteket először a kiolvadt szalonnazsírban megmártjuk és ezután kerülnek a rostra. Ne süssük túl, mert igen rágós lesz. És csak tálaláskor sózzuk, borsozzuk.
A hagymát felkarikázzuk és keverőtálba tesszük megsózzuk és átkeverjük. Közben a karikák szétválnak. Öt-tíz perc után lisztben megforgatjuk és a szalonnazsírban ropogósra sütjük. Ne fedjük le, mert megpuhul a gőzben.
Csak frissen készítve jó.
Pirított, vagy tepsis burgonyával körítjük. Idény salátát adunk mellé.