Somogyi sajtos sertésmáj



Hozzávalók:

- 50 dkg sertésmáj,
- 50 dkg kockázott főtt burgonya, 

- 10 dkg bacon szalonna(szeletelt), 
- 2 db nagyobb kápia parika, 
- 4 db paradicsom, 
- 20 dkg füstölt szeletelt trappista sajt, vagy kecskesajt, 
- 3 dkg vaj, 
- 1 kis fej hagyma reszelve, 
- 1 ek. Paprikakrém, vagy Piros Arany, 
- 3-4 ek. ketchup, 
- Erős Pista ízlés szerint, 
- só, bors.

A májat megmossuk leszárogatjuk és nem vékony, 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Ezután fokhagymás, majorannás tejben egy éjszakára hűtőbe tesszük!

A májszeleteket kevés vajon elősütjük.

Megkenjük ketchuppal elkevert Erős Pistával, reszelt vöröshagymával. A sütőtálba Paprikakrémmel megkent szalonnacsíkokat fektetünk, erre rakjuk egy rétegben az elősütött májszeleteket.

Ráhelyezzük felváltva a felkarikázott paradicsomot és a nagy szeletre vágott paprikát. Beborítjuk a bacon é a sajtszeletekkel.

Pár percre előmelegített (170 fokos) sütőbe tesszük letakarva, majd a sajt pirulásáig aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk.

Vegyes savanyúságot adunk hozzá. Kitűnő egytálétel.