Hozzávalók:
- 50 dkg
sertésmáj,
- 50 dkg kockázott főtt burgonya,
- 10 dkg bacon szalonna(szeletelt),
- 2 db nagyobb kápia parika,
- 4 db paradicsom,
- 20 dkg füstölt szeletelt trappista sajt, vagy kecskesajt,
- 3 dkg vaj,
- 1 kis fej hagyma reszelve,
- 1 ek. Paprikakrém, vagy Piros Arany,
- 3-4 ek. ketchup,
- Erős Pista ízlés szerint,
- só, bors.
A májat megmossuk leszárogatjuk és nem vékony, 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Ezután fokhagymás, majorannás tejben egy éjszakára hűtőbe tesszük!
A májszeleteket kevés vajon elősütjük.
Megkenjük ketchuppal elkevert Erős Pistával, reszelt vöröshagymával. A sütőtálba Paprikakrémmel megkent szalonnacsíkokat fektetünk, erre rakjuk egy rétegben az elősütött májszeleteket.
Ráhelyezzük felváltva a felkarikázott paradicsomot és a nagy szeletre vágott paprikát. Beborítjuk a bacon é a sajtszeletekkel.
Pár percre előmelegített (170 fokos) sütőbe tesszük letakarva, majd a sajt pirulásáig aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
Vegyes savanyúságot adunk hozzá. Kitűnő egytálétel.
- 50 dkg kockázott főtt burgonya,
- 10 dkg bacon szalonna(szeletelt),
- 2 db nagyobb kápia parika,
- 4 db paradicsom,
- 20 dkg füstölt szeletelt trappista sajt, vagy kecskesajt,
- 3 dkg vaj,
- 1 kis fej hagyma reszelve,
- 1 ek. Paprikakrém, vagy Piros Arany,
- 3-4 ek. ketchup,
- Erős Pista ízlés szerint,
- só, bors.
A májat megmossuk leszárogatjuk és nem vékony, 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Ezután fokhagymás, majorannás tejben egy éjszakára hűtőbe tesszük!
A májszeleteket kevés vajon elősütjük.
Megkenjük ketchuppal elkevert Erős Pistával, reszelt vöröshagymával. A sütőtálba Paprikakrémmel megkent szalonnacsíkokat fektetünk, erre rakjuk egy rétegben az elősütött májszeleteket.
Ráhelyezzük felváltva a felkarikázott paradicsomot és a nagy szeletre vágott paprikát. Beborítjuk a bacon é a sajtszeletekkel.
Pár percre előmelegített (170 fokos) sütőbe tesszük letakarva, majd a sajt pirulásáig aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
Vegyes savanyúságot adunk hozzá. Kitűnő egytálétel.