Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj,
- 1 ek. olvasztott sütőmargarin,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 4 db paradicsom,
- 10 dkg. kemény sajt (ementáli/gouda),
- 1 kk. édes-nemes paprika,
- 1 kk. Piros Arany,
- 1 mk. őrölt bors,
- 1 kk. vaj
- só.
A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük. A húst megmossuk a szeleteket szárazra töröljük, kiverjük és sózzuk, borsozzuk. Ne sok sót használjunk, mert a sajtok is sósak.
Az olvasztott margarint egy nagy lábosban felforrósítjuk, mellé dobjuk a fokhagymát és a hús mindkét oldalát világosbarnára sütjük benne. A szeleteket kivesszük, és tűzálló edényben egymás mellé fektetjük és ráöntjük a maradék sütőmargarint. (A fokhagymát kidobjuk.)
Egyenletesen megszórjuk a pirospaprikával.
Az olvasztott vajat összekeverjük a Piros Arannyal és ezzel átkenjük a húsokat.
Végül a reszelt a sajtot elosztjuk a húsokon.
Forró sütőben (200 fok) lefedve 15-20 percig pároljuk. Ez alatt a sajt megolvad. Majd a fedőt levéve addig sütjük, amíg a sajt lassan barna színt kap. Ekkorra a hús is átsül.
Körítésként petrezselymes burgonyát adunk vegyes salátával.