Sajttal sonkával töltött csirkemell



  Hozzávalók:

- 4 nagyobb szelet csirkemell,
- 8 szelet parti sonka,
- 4 szelet ementáli sajt,
- 8-10 db magozott aszalt szilva,
- 2 ek. aprított friss petrezselyemzöld,
- 2 tojás,
- liszt, zsemlemorzsa,
- 1 kk. Magyaros fűszerkeverék,
- 1 kk. fokhagymakrém, vagy 1 gerezd áttört fokhagyma,
- só, bors, - olaj.


A csirkemellet megmossuk késsel a vastagabb felétől indulva a szelet feléig vágva kinyitjuk, a kapott lapot kissé kiverjük, sózzuk borsozzuk és fél órát hidegen pihentetjük.

Ezután a kiterített csirkemell filékre egy szelet sajtot szabunk erre felezett aszalt szilvát fektetünk, majd egy szelet sonkát teszünk, amit megszórunk magyaros fűszerkeverékkel és zöld petrezselyemmel. Végül még egy szelet sonkával betakarjuk. A csirkemell széleit és végeit panírozáshoz habart tojással megkenjük, feltekerjük és végét hústűvel/fogvájóval megtűzzük.

Lisztben, tojásban, és morzsában forgatjuk. (A tekercsek végeit ismételten tojásba és morzsába nyomjuk.)

Bő forró olajban körben pirosra sütjük.

Tepsis burgonyával és őszibarack befőttel kínáljuk.