Sóágyon sült csirke



  Hozzávalók:


- 1 sütnivaló csirke (max. 1,5 kg),
- 1 kg konyhasó (nem kell finomított!),
- 1 ek. ételízesítő,
- 1 kk. tárkony,
- 1 kk. majoranna,
- 1 mk. bors,
- 1 ág. rozmaring.


Ősrégi étel, amely a grillezést megelőzően volt divatos. Igen egészséges, zsiradék hozzáadása nélkül a só és a csirke saját nedvei adta gőzben párolódik meg, zsírja teljesen eltűnik (kisül) a sóágy magábaszívja. Kívül ropogós, gyönyörű aranyfényesre, belül omlósra sül meg. Igazi fogyókúrás/diétás étel! Kezdő konyhatündéreknek is ajánlott!!

A csirkét kívül és belül alaosan megmossuk, és félszárazra töröljük. Az ételízesítőből, a majorannából, borsból és a tárkonyból keveréket csinálunk.
A csirke hasüregét bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a rozmaring ágacskát is beletesszük. A két lábat összkötjük és a szárnyvégeket a szárnycomb mögé tekerjük.

Egy mélyebb zománcos tepsi elján elterítjük a sót, elsímítjuk, ráfektetjük a csirkét. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. egy óra alatt készül el.

Vegyes idénysalátával, vagy gyümölcsbefőttekkel kínáljuk.