Sült csirke Festetics-módra


  Hozzávalók:

- 1,20 - 1,50 kg-os grillcsirke,
- 2 csipet majoránna,
- 15 dkg kelbimbó,
- 15 dkg karfiol,
- 15 dkg sárgarépa,
- 10 dkg zöldborsó,
- 1 csapott evőkanál ételízesítő,
- 10 dkg mozzarella felkockázva,
- 1 fejvöröshagyma,
- 5 dkg vaj,
- 10 dkg gomba,
- őrölt feketebors,
- 8 dkg trappista sajt,
- 1 dl tejföl,
- 1,5 dl fehérbor,
- 2 lap leforrázott zselatin,
- egy csomó petrezselyemzöld,
- 50 dkg burgonya,
- 2 tojás.


A kelbimbót, a karfiolt, a sárgarépát és a zöldborsót húsalaplében (lehet erőleves kockából is) megfőzöm. A finomra vágott vöröshagymát 3 dkg vajon megpirítom a gombaszeletekkel, sóval, pici borssal ízesítem.

A leszűrt, főtt zöldségféléket óvatosan hozzákeverem, sajtot reszelek rá, hozzáadom a tejfölt, a zselatint és fehérborral felengedem. Az apróra vágott petrezselyemzöld zömét rászórom, és felforralom.

A burgonyát megtisztítom, megfőzöm, majd burgonyanyomón átnyomom. Tojássárgáját, a maradék vajat, csipetnyi sót teszek hozzá, és habosra keverem. Nyomózsákból (kivágott sarkú fólia zacskóból) gömbölyded formákat nyomok ki sütőpapírra és sütőben szép pirosra sütöm.

Tálaláskor; a pecsenyetál egyik végébe kerülnek a burgonya rózsák, melléje teszem a zöldségeket és végül feldarabolt a sült csirkét.

A zöldséget megszórom sajttal és a maradék vágott petrezselyemzölddel.